Blauwhoed en Area of People maken én meten social impact

vrijdag 05 juli 202409:36
null

Samen willen ze de nieuwe standaard zetten voor data-gedreven gebiedsontwikkeling met bewezen social impact. Om dit te bewerkstelligen tekenden Blauwhoed en Area of People een overeenkomst waarmee ze het platform gaan inzetten voor de volledige ‘customer journey’: van ontwikkeling tot exploitatie. Leren uit de praktijk en kennis delen staan hierbij centraal. 

“Naast het belang van het thema welzijn, geluk en gezondheid voor bewoners en gebruikers, van de door ons ontwikkelde leefomgevingen, zitten co-creatie en innovatie in ons DNA. Daarom is de match met Area of People zo vanzelfsprekend”, vertelt Phillip Smits (algemeen directeur Blauwhoed). “Samen gaan we onderzoeken of we onze lange termijn impact als ontwikkelaar verder kunnen vergroten. We willen niet alleen beloven, maar ook bewijzen.”  

Joan Ronner (CEO en co-founder, Area of People) geeft aan “Het is vrij eenvoudig om in het prille begin (digitaal) een aantal participatieavonden te organiseren en het daarbij te laten. Dáárna begint het pas echt. Gebiedsontwikkelingen worden door tal van redenen steeds complexer en kunnen wel tien jaar duren. In die tijd heb je elkaar nodig. Het is daarom belangrijk om een langdurige relatie aan te gaan met bewoners. Wij bieden het platform om een community te bouwen en de mogelijkheid om als ontwikkelaar pro-actief te communiceren. Dat creëert veiligheid en vertrouwen, wat ook resulteert in een voortvarender proces met meer snelheid.” 

De partijen zijn al met de eerste projecten gestart. Eén daarvan is een fase in de gebiedsontwikkeling Weespersluis in Weesp. Omdat deze fase onderdeel uitmaakt van een groter geheel is het een perfecte praktijkcasus. Doordat er verschillende deelgebieden, fases en bewoners zijn liggen er kansen om deze via het platform te koppelen. Hierdoor kunnen bewoners al vroeg met elkaar in contact worden gebracht maar ook kan er gemeten worden wat bijvoorbeeld het thuisgevoel is en de beleving van het groen. Inzichten waar Blauwhoed direct iets mee kan of die zij mee kunnen nemen naar andere projecten.