Blauwhoed en KOERS ontwikkelen Slachthuisstraat in Zaandam

donderdag 23 december 202114:24
null
De uitgangspunten voor de nieuwbouw van 152-164 huurwoningen aan de Slachthuisstraat 67/67A zijn deze week vastgesteld door de gemeente Zaanstad

Blauwhoed en KOERS ontwikkelen het modulaire en klimaatadaptieve woongebouw, grotendeels gerealiseerd in hout en ontworpen door de Architekten Cie. Grotendeels zal het gebouw bestaan uit betaalbare huurwoningen.

Slachtshuisstraat is onderdeel van de transformatie van de Kogerveldwijk in Zaandam. Een gebied wat in de komende twintig jaar ontwikkeld wordt tot een nieuwe stedelijk woonbuurt inclusief voorzieningen, mooi openbaar gebied en een verbeterde openbaar vervoer verbinding.

Wethouder Songül Mutluer: “Dit is een innovatief project, waar veel van onze ambities samenkomen: betaalbare woningen met speciale aandacht voor specifieke doelgroepen, een duurzaam en modulair bouwconcept met veel gebruik van hout en door de combinatie wonen en voorzieningen levert het een waardevolle bijdrage aan de transformatie van de Kogerveldwijk. In het bijzonder ben ik blij met het aandeel betaalbare huurwoningen: 30% sociaal en 30% middelduur.”

Klimaatadaptatie, hout en modulair

Bij dit project is er gekozen voor een modulair, circulair en klimaatadaptief bouwconcept, wat vele duurzame voordelen heeft en helpt om hittestress en wateroverlast te voorkomen. Een groot gedeelte van het gebouw wordt gerealiseerd in hout en grotendeels in de fabriek gemaakt.

Christiaan Reijman Hinze, ontwikkelingsmanager bij KOERS, is trots: “Fijn dat de uitgangspunten samen met de gemeente zijn vastgesteld en wij stappen kunnen zetten om dit innovatieve en klimaatadaptieve project te realiseren.”

Co-creatie

Toekomstige bewoners, omwonenden en ondernemers zijn vroegtijdig betrokken in het proces om er voor te zorgen dat het plan aansluit bij de lokale behoefte. Via het CitizenLab platform wordt iedereen op de hoogte gehouden over alle uitgangspunten van het plan.

Marjolijn Smit, ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed: “Via co-creatie worden alle belanghebbende betrokken en geïnformeerd over het project. Hierbij kwam duidelijk de behoefte aan meer betaalbare huurwoningen in Zaandam naar voren. Slachthuisstraat zal hier een belangrijke bijdrage aan leveren.”

Gebiedsontwikkeling Kogerveldwijk

De Slachthuisstraat 67/67A is één van de woningbouwprojecten in de Boerejonkerbuurt die bijdragen aan de transformatie van de hele Kogerveldwijk. De komende twintig jaar komen er in de wijk nieuwe woningen, nieuwe voorzieningen zoals scholen en ontmoetingsplekken, een mooi opgeknapte openbare ruimte en beter openbaar vervoer.