Blauwhoed en Stebru voltooien 95 woningen op de Lloydpier in Rotterdam

woensdag 13 juli 202208:39
null
Het project Eden District, langs de rivier de Maas, is klaar.

De 95 nieuwe woningen in het project zijn opgeleverd aan de toekomstige bewoners. Met de realisatie van Eden District wordt de transformatie van de Lloydpier in Rotterdam nog meer zichtbaar. Het oude havengebied veranderd in een hoogwaardig en dynamisch woon- en leefgebied. Stebru bouwde de door Blauwhoed ontwikkelde woningen.   

Bewoners van Eden District wonen ‘Waterfront’, ‘Riverside’ of in ‘The Gardens’. Ieder deel heeft zijn eigen woonsfeer en kwaliteit. Tussen de bebouwing ligt de verborgen binnentuin. Een groene oase, als tegenhanger van de stoere kades van de Lloydpier, die bewoners samen delen en uitnodigt tot spelen, ontmoeten en gezamenlijke activiteiten. De binnentuin, ontworpen door HOSPER en gerealiseerd door Weverling Groenproviders, bestaat vooral uit veel groen: mooie bomen, vogel-, vlinder- en bijvriendelijke bloemen en struiken en natuurlijke speelplekken.  

Kwaliteit en levendigheid

Het grote aantal woningtypes maakt Eden District aantrekkelijk voor verschillende mensen en zorgt voor kwaliteit en levendigheid in het gebied. De eengezinswoningen hebben extra verdiepingshoogte, vides en een ‘Maasraam’; een glazen erker van waaruit de bewoner kan genieten van het uitzicht op de Maas. De unieke dubbele gevel aan de Lloydkade zorgt voor een windluwe en dubbelhoge buitenruimte en aan de Kratonkade zijn maar liefst zeven verschillende type appartementen. Eden District is ontworpen door Arons & Gelauff en Architectuur Maken.

Marcel Groeneweg, senior ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed: “De diversiteit aan woningtypen in Eden District is enorm. Bij elk woningtype is nagedacht hoe iedere bewoner meer woongeluk kan ervaren door bijvoorbeeld uitzicht op de Maas, een natuurlijke overgang van de privé buitenruimte naar de collectieve binnentuin of extra verdiepingshoogte in de woning.”

null

Klimaatadaptief en toekomstbestendig

Bij de ontwikkeling en realisatie van Eden District is veel aandacht besteed aan oplossingen die bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering. Zo is er op het dak van één van de woongebouwen een PowerNEST van IBIS Power geplaatst. Het PowerNEST zorgt voor opwekking van energie door zon en wind. Tevens zijn de bakstenen circulair geproduceerd en speciaal gemaakt voor dit project. Stebru werkte hiervoor samen met STEEN010 en Steenfabriek Klinkers. Verder zorgt een innovatief warmte-koude-opslagsysteem voor het verwarmen en koelen van de woningen. Parkeren gebeurt ondergronds, veilig en uit het zicht en er zijn ook deelauto’s van MyWheels beschikbaar. Het gebruik van de fiets wordt gestimuleerd door de fietsenstalling dichtbij de entrees te plaatsen.

Albert-Jan Moerman, directeur bouw bij Stebru. “De toepassing van de circulaire baksteen, die we speciaal voor Eden District ontwikkeld hebben springt, naast het bouwen op een logistieke postzegel, in het oog. Onze eigen mensen gaan deze prachtige locatie als werkplek missen en zijn bijzonder trots op de realisatie van dit bijzondere project waarin de 5000e door Stebru gebouwde woning zich bevind.” 

Lloydkwartier

De Lloydpier vormt samen met de Müllerpier het Lloydkwartier. Het Lloydkwartier is een unieke plek in Rotterdam waar je de havensfeer nog volop voelt, waar nuchterheid heerst en de dynamiek van de stad niet ver buiten handbereik ligt. Het is een inspirerende plek, om te wonen én te werken.

null

Fotografie: Ossip Architectuurfotografie