Blauwhoed en VORM tekenen exclusiviteitsovereenkomst voor Maasterras-West in Zwijndrecht

woensdag 01 september 202116:10
null
Categorie
#co-creatie
Blauwhoed heeft samen met VORM, de gemeente Zwijndrecht, woningcorporatie Woonkracht10 de handtekeningen gezet onder een exclusieve overeenkomst.

Maasterras-West, gelegen vlakbij het station van Zwijndrecht, wordt getransformeerd tot een aantrekkelijke stedelijke wijk voor jong en oud. Een wijk waar je wooncarrière kunt maken en met voorzieningen die ondernemerschap, creativiteit en ontmoeting stimuleren. Vandaag heeft Blauwhoed samen met VORM, de gemeente Zwijndrecht, woningcorporatie Woonkracht10 de handtekeningen gezet onder een exclusieve overeenkomst. Een belangrijke stap voor Diztrikt; onderdeel van de Spoorzone Dordrecht-Zwijndrecht.

Blauwhoed, VORM, de gemeente en Woonkracht10 gaan het komende half jaar vol enthousiasme én gezamenlijk aan de slag om te komen tot een haalbaar plan voor de ontwikkeling van het gebied. Zo wordt onderzocht wat bewoners aanspreekt die in dit gebied willen wonen, welke woningen hierbij passen en hoe de openbare ruimte ingericht moet worden. Er wordt ook afgesproken op welke wijze het plan het beste kan worden gerealiseerd.

Ambitieus en complex
Het Maasterras ligt tussen het spoor en de A16 en is daarmee een zeer goed bereikbare en zichtbare locatie met tegelijkertijd uitdagingen wat betreft milieuaspecten. De infrastructuur, verouderde kantoorbebouwing en gedateerde woningbouw overheersen op dit moment het beeld. Dit gaat veranderen! De partijen hebben gezamenlijk alle creativiteit in huis om de ambitieuze, duurzame en complexe ontwikkeling van Maasterras-West te realiseren en kijken uit naar het komende halfjaar.

Partnerselectie anders dan anders

De selectie ging deze keer anders dan anders en was ook nieuw voor Blauwhoed en VORM. Waar zij gewend zijn een plan uit te werken in samenwerking met architecten was dat nu niet de bedoeling. De tender was er een, waarbij geen planvorming, maar een manier van doen en denken werd uitgevraagd. Dit vergde een andere manier van aanpak zowel van gemeente Zwijndrecht als van de opterende partijen. Een spannende en leuke ervaring en het resultaat mag er zijn. Blauwhoed en VORM kijken uit naar de samenwerking: “Het team van Blauwhoed & VORM maakt zich sterk om Maasterras-West te laten opbloeien tot de gezondste wijk van Nederland. We willen mensen gezond en gelukkig zien samenleven in Maasterras en Zwijndrecht en de Drechtsteden nog sterker op de kaart zetten."

Kan, ziet en durft
De marktselectie voor het gebied Maasterras-West startte in 2020. De gemeente en Woonkracht10 zochten een partner die bereid is langdurig te investeren in hét nieuwe centrum van Zwijndrecht. Met de keuze voor Blauwhoed en VORM hebben de gemeente Zwijndrecht en Woonkracht10 hun partner gevonden. Een partner die het kan, ziet en durft.