Capelle aan den IJssel verwelkomt nieuwe groene woonbuurt

dinsdag 13 februari 202409:37
null
Categorie
#welzijn

Het is zover. De woningen in Harmonie worden de komende tijd opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Afgelopen week werd dit gevierd met een feestelijk moment waarbij wethouder Jannes van der Heide twee van de eerste bewoners van harte welkom heette. Samen met Phillip Smits van ontwikkelaar Blauwhoed en Albert-Jan Moerman van Stebru zette hij de bewoners in het zonnetje.

“We zijn erg blij met onze nieuwe woning. Heel bewust hebben we gekozen voor nieuwbouw. Enerzijds omdat het helemaal up to date is en energiezuinig. Anderzijds omdat je nieuwbouw helemaal naar eigen smaak kan afmaken”, vertelt een van de nieuwe bewoners.

Wethouder Jannes van der Heide: “De nieuwe woonbuurt Harmonie, dichtbij het centrum, voegt echt iets toe aan Capelle. De woningen zijn gebouwd voor een brede doelgroep en passen door de kwaliteit en duurzame oplossingen veel beter in de huidige tijd.”

Ontwikkelaar Blauwhoed en aannemer Stebru zijn trots op het project. Naast de 144 nieuw gebouwde woningen worden er ook 56 sociale huurappartementen voor woningcorporatie Havensteder gerenoveerd. Omringd door een groene omgeving, met bomen, planten, bloemen en water hebben bewoners hier straks midden in het hart van de stad ruimte om te spelen, te wandelen en elkaar te ontmoeten.

Phillip Smits: “Met een brede mix aan woningen hebben we een woningaanbod voor allerlei huishoudens gecreëerd. Van alleenstaande starter tot ouderen en gezinnen. Samen gaan ze wonen in een buurt waar ruimte is om elkaar te ontmoeten. Tussen de woningen wordt er als het ware een park gecreëerd met water en groen waar verschillende wandelroutes elkaar kruisen.”

Albert-Jan Moerman: “Na een intensieve bouwperiode is het altijd weer een mooi moment om de eerste bewoners te mogen verwelkomen in hun nieuwe woning. Harmonie is een mix van veel verschillende woningtypes en kent een diversiteit aan toegepaste duurzame materialen. Het is fijn om te zien dat na het sloopwerk van de bestaande flats de bouwplaats zich nu steeds meer vertaald naar een complete nieuwe woonwijk in het centrum van Capelle waar de nieuwe bewoners hopelijk veel plezier gaan beleven.”

Naar verwachting is alle nieuwbouw aan het einde van 2024 opgeleverd. De openbare ruimte zal dan ook ingericht zijn.

Fotocredits: Jan Kok