De bouw Vechtrijk XB2 in Weesp gestart

vrijdag 08 december 202313:10
null
Een feestelijk moment in Weespersluis! De bouw van Vechtrijk XB2 in Weesp is van start.

Dit werd woensdag 29 november gevierd op de bouwplaats met de toekomstige bewoners, projectontwikkelaars Blauwhoed en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden, aannemer Van Wijnen Amsterdam en de gemeente Amsterdam. Hiermee komt de realisatie van Vechtrijk weer een stap dichterbij. 

Het feest werd gevierd aan de rand van de nieuwe buurt, dat als het ware een schiereiland wordt. Omsloten met een haven, de Gouw en een vaart. Op dit moment is wat in de toekomst water wordt nog in gebruik als bouwterrein.  

“Heel gek om te beseffen dat we ons straks omgeven met een waterpartij, veel groen en hopelijk ook bijzondere vogels.” Aldus een toekomstige bewoner. 

Bij de ontwikkeling van Vechtrijk is er op allerlei verschillende manieren nagedacht over het creëren van ruimte voor de natuur en duurzame voorzieningen. Zowel bouwtechnisch als in de inrichting van de tuinen en omgeving. In het binnen gebied achter de huizen worden diverse bomen geplant in combinatie met struiken, bodembedekkers en een houten pergola begroeid met blauweregen. De bergingen worden voorzien van groene mos-sedumdaken. En op verschillende plaatsen worden de erfafscheidingen tussen privé- en openbare ruimte gevormd door inheemse planten zoals groene hedera- en kamperfoeliehagen.  

Vechtrijk is onderdeel van het woonlandschap Weespersluis tussen Muiden en Weesp in de Bloemendalerpolder. De ontwikkeling van Weespersluis is een samenwerking van BPD, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen. Vechtrijk XB2 is ontworpen door architecten Mulleners + Mullerners. 

Inmiddels zijn alle woningen verkocht! 

null