Start bouw Weespersluis Lanenrijk live te volgen

Monday, May 18, 202011:06 AM
null
Afgelopen dinsdag 12 mei is symbolisch de bouw gestart van 27 nieuwe woningen in Weespersluis Lanenrijk in Weesp.

27 nieuwe woningen

De bouw werd ingeluid door de directeuren Eltjo Bouwman en Frank Klomp van ontwikkelcombinatie Blauwhoed/Van Wijnen (BVW Ontwikkeling) en door directeur Piet Brittijn van aannemer Van Wijnen Weesp. De toekomstige bewoners konden de start van de bouw live volgen vanuit hun woonkamer met een glas prosecco.  

Lanenrijk is het eerste deelgebied in Weespersluis dat wordt gerealiseerd. De woningen uit de eerste twee fases die in dit plandeel  door BVW Ontwikkeling zijn ontwikkeld, zijn inmiddels opgeleverd. In fase 1B2 worden 27 woningen opgeleverd. Naast de Laanwoningen en een Herenhuis zijn er in deze fase ook beneden-, bovenwoningen en appartementen opgenomen om een brede doelgroep in verschillende prijsklassen te kunnen bedienen. De woningen zijn nadrukkelijk ook bedoeld voor de woningvraag in Weesp. 13 van de 27 woningen zijn verkocht aan Weespers.

Doorbouwen

De bouw werd symbolisch ingeluid met het storten van het beton voor de fundering. Eltjo Bouwman zegt: “Juist in deze tijd is het belangrijk dat de bouw doorgaat. Zeker in regio Amsterdam, waar de behoefte aan woningen zeer groot is.”   

Live

De kopers konden de gebeurtenis live volgen vanuit hun woonkamers en proosten met een glas prosecco die zij van de ontwikkelaar kregen. De livegang is terug te zien op YouTube.

84 woningen in verkoop

De combinatie Blauwhoed/Van Wijnen ontwikkelde en verkocht reeds 2 eerdere fases in Weespersluis. Deze twee fases zijn inmiddels opgeleverd. Een nieuwe fase is op dit moment in verkoop. Deze fase 2b1 bestaat uit maar liefst 84 rijk gedetailleerde woningen. Naast Laanwoningen en Herenhuizen zijn er ook levensloopbestendige bungalows, vrijstaande villa’s, Singelwoningen, Hofwoningen en Notariswoningen te koop. Het aanbod is te vinden op de website

Woonlandschap Weespersluis

Weespersluis is een nieuw woonlandschap van ca. 2.750 woningen met veel ruimte voor natuur en water. De woningen in het deelgebied Lanenrijk worden gebouwd in de zogenaamde ‘fin de siècle’ stijl. Deze stijl kenmerkt zich door rijk gedetailleerde gevels, veranda’s, ornamenten, bijzondere kozijnen en bijvoorbeeld hogere plafonds. Dit sluit perfect aan bij het authentieke karakter van Weesp en bij de buitenplaatsen langs de Vecht.