Maatschappelijke waarde onderschat 

woensdag 03 maart 202114:24
null
Financiële onafhankelijkheid van vrouwen is nog altijd een issue. Ondanks de stijging van het laatste decennium, heeft de helft van alle vrouwen in Nederland een lager inkomen dan het minimumloon. 

Maatschappelijke waarde onderschat 

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze onafhankelijkheid te vergroten. Stichting Nationale Vastgoedvrouwen focust zich op de rol van vastgoed hierin en wil een maatschappelijke bijdrage leveren aan de financiële onafhankelijkheid van vrouwen door het organiseren van evenementen en geven van educatie.   

Op 7 maart is de eerste Nationale Vastgoed Vrouwendag, waarvoor mij is gevraagd een bijdrage te leveren. Het is een mooie aanleiding om te kunnen spreken over de maatschappelijke rol van vastgoed(ontwikkeling).   

Vastgoed heeft nog altijd een belabberd imago. De associatie met gladde kerels en grote geldgraaiende boeven is snel gemaakt. Vastgoed is kwetsbaar voor fraude.  Maar het voegt ook grote waarde toe aan onze maatschappij.   

Met vastgoed dragen we bij aan het geluk, de gezondheid én de welvaart van bewoners en gebruikers. Met blijvende positieve effecten voor het welzijn en de toekomst van mensen, bijvoorbeeld door gedragsgericht ontwerp en gezonde leefomgevingen. Door senioren te verleiden om te verhuizen zodat ze langer (samen) zelfstandig kunnen blijven wonen, we eenzaamheid voorkomen én er woningen vrijkomen voor mensen die nu geen betaalbaar huis kunnen vinden. Ook participatie, co-creatie en eigenaarschap, in de zin van eigendom, opbouw van vermogen en mentaal eigenaarschap, dragen bij aan geluk.   

Als je hier meer over wilt horen en in één dag de verschillende mogelijkheden van het investeren in vastgoed wilt ontdekken, scoor dan een ticket op nationalevastgoevrouwendag.nl. De opbrengst van deze dag, van en voor vrouwen, gaat naar de goede doelen Neos en Het Vergeten Kind, dus je levert zelf ook alvast een maatschappelijke bijdrage.   

Het is een goede ontwikkeling dat vrouwen steeds vaker de weg vinden naar de bouw- en vastgoedwereld! Los van geslacht zijn meer vrouwelijke competenties als luisteren, verbinden, klantgerichtheid en reflectie een enorme verrijking voor onze sector. Vastgoed(ontwikkeling) is mensenwerk. Gelukkig werk ik in een omgeving met een mooie mix van mannen en vrouwen én mannelijke en vrouwelijke competenties.  

 Tot 7 maart? 

Gastcolumnist voor cobouw

Yvonne van Mierlo is één van de gastcolumnisten voor Cobouw. Maandelijks schrijft ze een column:  "In mijn columns wil ik trends, ontwikkelingen en innovaties met mensen delen, die nu en in de toekomst waardevol zijn voor ons vak. Dat doe ik vanuit mijn eigen drive: het gelukkig maken van mensen door op een verrassende manier in hun (latente) woonbehoefte te voorzien. Daarbij spelen onder andere co-creatie, communities, welzijn, transformatie, verbeelding, verleiding en identiteit een rol."