Stanislaslocatie in Pijnacker-Nootdorp definitief gegund aan Blauwhoed

donderdag 10 juni 202114:22
null
Na de selectie van drie ontwikkelaars heeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp bekend gemaakt dat Blauwhoed het beste scoort met haar plan voor de voormalige locatie van het Stanislascollege.

Op het terrein komen bijna 100 appartementen gebouwd in hout. Donderdag 10 juni is de koopovereenkomst voor de ontwikkeling van de locatie door beide partijen getekend.  

Het winnende plan ‘Casa Vita’ is door Blauwhoed samen met Urban Synergy, KOW Architecten en vele anderen bedacht. De gemeente Pijnacker-Nootdorp beoordeelde het plan als vernieuwend, ambitieus en duurzaam. Met aandacht voor actuele thema’s als toekomstgericht, langer thuis wonen, (natuur)inclusiviteit en gemengd wonen is invulling gegeven aan de ontwikkelingsopgave op deze locatie.

Wethouder Frank van Kuppeveld was meteen erg enthousiast over het plan van Blauwhoed. “Het is een uniek plan op een fantastische locatie. De wijkvereniging en omwonenden zijn nauw betrokken geweest bij de selectie van de ontwikkelaar. Fijn dat er met dit plan voor senioren en starters nieuwe woningen komen, ook in de sociale huur. Casa Vita wordt een echte aanwinst voor onze gemeente.”

Gezond wonen en leven

Een gezonde woon- en leefgemeenschap, dat is het uitgangspunt van Casa Vita. Met een mix aan prijsklassen voor een brede doelgroep kunnen zowel jong als oud hier een nieuwe woonplek vinden. In het plan zijn er volop mogelijkheden om elkaar in de parkzone of gedeelde binnentuin te ontmoeten en te bewegen. Maar ook in de gedeelde huiskamers en in de kas bij de groenzone komen buren elkaar tegen. Gezondheid en het stimuleren van sociale interactie staat in het plan voorop.

 “Ik ben enorm trots op het plan wat we gemaakt hebben.”, vertelt ontwikkelingsmanager Joris Burggraaff. “Een plan met een hoge ambitie qua architectuur, landschap en de relatie met de omgeving. Erg ambitieus, maar passend voor deze locatie.”

Houten gebouw

Gericht op de toekomst wordt Casa Vita gebouwd in hout. Gebouwen in hout zijn zeer duurzaam, slaan CO2 op en bovendien herbruikbaar in de toekomst. Daarnaast zorgt wonen in een natuurlijk vormgegeven omgeving aantoonbaar voor een gezondere en bewuste leefstijl. De gebouwen komen in een parkachtig landschap waar verschillende gebiedseigen beplanting de biodiversiteit versterkt en wandelpaden uitnodigen om te bewegen en elkaar te ontmoeten.

Co-creatie en participatie

Samen met de toekomstige bewoners, omwonenden, woningcorporatie Rondom Wonen en de gemeente Pijnacker-Nootdorp wordt het plan de komende tijd verder uitgewerkt. In verschillende co-creatie sessies wordt er gewerkt aan een plan waarin ‘eigenaarschap’ al vanaf de basis verankerd is. Zodat er een buurt ontstaat waar men trots op is en blijft.

null